Wędkarskie pasje

 

 
JAMAJSKA RYBA W MARYNACIE (ESCOVETCHED FISH) - składniki:
JAMAJSKA RYBA W MARYNACIE (ESCOVETCHED FISH) - sposób przygotowania:Przygotuj rybę: wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Oczyszczone, umyte i osuszone tuszki ryb lub filety obtocz w panierce, a następnie smaż partiami przez ok. 4 minuty z każdej strony na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Potem odsącz ryby z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym i przełóż do półmiska. Przygotuj sos: cebulę obierz i pokrój w talarki, z papryk wytnij gniazdo nasienne i pokrój w talarki. Z papryczki chili usuń gniazdo nasienne i drobno ją posiekaj. Ziele angielskie utłucz w moździerzu. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i ziele angielskie. Przesmażaj ok. 2 minut, następnie dolej ocet i smaż kolejne 5 minut. Sos przełóż na półmisek z rybą.
 

PODZIEL SIĘ

 

CZAS PRZYGOTOWANIA: do 30 minut

POZIOM TRUDNOŚCI: łatwe

LICZBA OSÓB: powyżej 4 osób