Wędkarskie pasje

Filet z barramundi z  salsą
Składniki:

5 porcji filetów z Barramundi ze skórą
sól, pieprz
mąka
olej słonecznikowy
Salsa:
1 mango
1 awokado
2 posiekane dymki
1 gałązka naci kolendry
½ papryczki chili
sok z połowy limonki
sól

Sposób przyrządzenia:
Owoce obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z limonki, wymieszać. Dodać pokrojoną dymkę i nać kolendry, przyprawić solą, ponownie wymieszać.
Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim filety po 3 – 5 minut z każdej strony zależnie od grubości. Jako pierwszą smażymy stronę ze skórą.
Podawać z przygotowaną salsą.