Wędkarskie pasje

Filet z barramundi w cytrusowym sosie
Składniki:

5 porcji filetów z barramundi ze skórą
sok z 1 pomarańczy
sok z 1 cytryny
¼ szklanki białego, wytrawnego wina
olej słonecznikowy
sól, pieprz
mąka

Sposób przyrządzenia:
Sok z cytryny i pomarańczy wymieszać z winem i w małym rondlu podgrzewać aż się zredukuje o około ½ objętości. Skorygować smak cukrem i przyprawami, trzymać w cieple.
Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim filety po 3 – 5 minut z każdej strony zależnie od grubości. Jako pierwszą smażymy stronę ze skórą. 
Podajemy z ulubionymi dodatkami, w tym przypadku z makaronem ryżowym. Przed podaniem polewamy przygotowanym sosem i dekorujemy wg uznania.